- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
Vaječnou frittatu můžeme podávat jako snídani nebo večeři, podáváme s kouskem celozrnného pečiva a doplníme libovolnou zeleninou.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 220 |
Kozí sýr čerstvý 45% | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Česnek | 4 |
Olej řepkový | 4 |
Špenát | 80 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pažitka, hmotnost hotového pokrmu 355 g (na 100 g 550 kJ)
Energetická hodnota celkem: 1965 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 170 °C. Vejce si v misce rozmícháme s trochou mléka, ochutíme solí a pepřem. Česnek nasekáme a osmahneme na troše oleje. Přidáme pokrájený čerstvý špenát a necháme krátce zavadnout. Vlijeme vejce a necháme lehce zatuhnout, poté přidáme sýr a přemístíme do trouby, pečeme cca 10 minut. Na závěr posypeme čerstvou pažitkou. Můžeme podávat s kouskem celozrnného pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.